Terapija z mladostnikom

Terapija z mladostnikom

Psihoterapija z mladostnikom je nekoliko drugačna kot z odraslim. Mladostniki  ponavadi ne pridejo v terapijo prostovoljno, kar pomeni, da jih pošljejo v terapijo starši ali strokovni delavci, ko njihovi prijemi več ne privedejo do želenih rezultatov.

V terapiji z mladostnikom se poleg zaupnega pogovora uporabljajo v terapevtske namene tudi kreativni mediji, kamor spada risanje, lutke,  fantazijske vaje in telesne vaje. Skozi vodenje in kreativne medije, lahko mladsotnik  prikaže odnosne relacije, ki jih doživlja z ljudmi okoli sebe. Ta način dela nam lahko pojasni kaj se dogaja v mladostnikovem notranjem svetu in kako doživlja svet izven sebe.

Ker pa je mladostnik še mladoleten član družine, je potrebno sodelovanje staršev oziroma skrbnikov, ker če želimo, da se mladostnikovo vedenje in simptomi zmanjšajo ali celo odpravijo , je potrebno resno in odgovorno pristopiti k stiski, ki jo  le-ta doživlja.

Če želimo, da otroci in mladoletniki preživijo čim lepšo otroštvo in čas pubertete je potrebno, da sprejmemo vrednote kot so enakovrednost, celovitost, avtentičnost in odgovornost.
Otroci  in mladostniki na našo srečo ne potrebujejo popolnih staršev, ampak le dovolj dobre, ki so pripravljeni vedno znova preverjati svoje vrednote in se razvijati skupaj s svojimi otroki.

»Velika vprašanja življenja človeštva vodijo nazaj do otroške sobe in učilnice.« Rudolf Steiner

 

Ljubljana

Cesta v mestni log 55, Murgle center
 
 

Telefon

 

Delovni čas

Pon - pet: 09:00am - 18:00pm
 

Imate vprašanje?