Smo res tako drugačni?

Sem res drugačna?

Smo res drugačni?

Sprašujem se, smo res tako drugačni od svojih vrstnikov? Če smo, zakaj je tako?Kako do tega pride? Kdaj se zgodil? Ob teh vprašanjih lahko morda začutimo malce strahu in posledično tesnobni občutek. No, če samo na glas razmišljamo, da smo drugačni od drugih nam morda celo malce godi…, ko pa poskušamo začutiti to, pa ni več tako prijetno. Lahko razumemo, da smo vsi različni, vendar v osnovi, si vsi želimo biti sprejeti in dobrodošli med svojo vrsto ljudi. Tak občutek drugačnosti smo ponavadi doživljali že v otroštvu. In od takrat in vse do danes nas lahko spremlja ta občutek, ki pa nam , seveda, če ga nismo ozavestili kot našo prednost, povzroča nelagodje.

Igranje in druženje z drugimi nam je dajalo smisel, da smo zaželeni, sprejeti in opaženi. Zgodi se , da kdo prejema opazke, da je čuden, ker nosi oblačila, ki niso običajna oz. » normalna« bi jim rekli nekateri. So ljudje, ki jih navdušujejo stvari, ki so morda nekaj posebnega, neobičajnega, drugačne od klasike…kakorkoli že… ,zavedati se je potrebno, da so to stvari, ki so del nekoga, ki mu veliko pomenijo.

Človek, ki si upa, pokazati kdo je in kam pripada, je človek z veliko poguma in od katerega se lahko veliko naučimo.

Največ kar lahko naredimo in za kar smo tu na tem planetu je , da se naučimo sprejemati in za nobeno ceno spreminjati. Kot že tolikokrat prebrano in omenjeno, lahko spreminjamo in “moramo” spreminjati le sebe, če želimo zares kvalitetno živeti sebe tu in zdaj.

Sprašujem se…katera bolečina bolj boli ? Tista, ki jo začutiš ob nesprejetosti ob izražanju svoje pristnosti , ali pa tista, ki jo čutiš, ko se odmakneš od svoje resnice?

Kot pravijo, lačen si ful drugačen…lačni ljubezni svojih bližnjih, sorojencev, vrstnikov in okolice nas lahko sestrada vse do konca, zato je pomembno, da najdemo svoj pristen Jaz in da začnemo živeti sebe za sebe.

Z delom na sebi skozi psihoterapevtski odnos pridemo do zavedanja, da lahko svojo drugačnost – unikatnost, sprejmemo kot nekaj za nas najbolj vrednega, kar nam je vesolje podarilo, je lahko darilo za miren pristan in ljubeč odnos do sebe ter drugih.

 

Ljubljana

Cesta v mestni log 55, Murgle center
 
 

Telefon

 

Delovni čas

Pon - pet: 09:00am - 18:00pm
 

Imate vprašanje?