Svoboda in ljubezen

Svoboda in ljubezen

Svoboda in ljubezen = ptica s krili

» Ljubezen v svoji najčistejši obliki pomeni deljenje radosti. Ničesar ne zahteva v zameno in ničesar ne pričakuje. Tedaj je vse, kar pride,dobro, in če ne pride nič, je dobro tudi to. Vaša radost je bila v dajanju, ne v dobivanju. Tedaj lahko posameznik ljubi tudi z razdalje tisoč milj, saj niti ni potrebe po fizični navzočnosti.«

Iz knjige: Ljubeče bivanje

Dotik Oshotovih besed je kot dotik vetra s krošnjo drevesa in stik telesa. Pravzaprav gre za to, da vsak dotik in stik prineseta spremembo. Če opazujemo naravo kako čudovita je, kako niti en dan ni enak in kako se spreminja v svojem lastnem procesu. Vse to nam daje brez kakršnega koli pričakovanja in sklepanje posla z nami. Ptica, ki se usede na naš vrt in nam zapoje, se nikoli ne vpraša kdo si, kaj počneš, koliko imaš …, ampak le zapoje pesem v brezpogojni radosti. In ko odpoje svojo pesem spet odleti z vso svojo radostjo daleč v nebo, ki je brezmejno in katero ji omogoča vso svobodo in ljubezen, ki jo potrebuje za njen obstoj.

Če smo dovolj prebujeni lahko vidimo, slišimo in začutimo vso to brezmejno ljubezen in radost, ki jo narava deli z nami.

Kako pa smo ljudje z vso svojo radostjo, ljubeznijo in svobodo…težko. Že kot otroke so nas učili in urili, da se ne spodobi imeti svobodo govora in da si ljubezen zaslužimo le, če nekomu ugodimo. Lahko si predstavljamo kaj bi se zgodilo s ptico, ki sem jo omenila zgoraj, če bi jo zaprli v kletko? Bi še tako lepo pela? Bi še lahko letela? Ne bi. Vse bi izgubilo svoj smisel, saj bi krila ostala brez vetra in srce brez svobode. To pa je pogoj za srčno pesem in dajanje radosti. Prav tako se zgodi z vsakim posameznikom in bitjem tega planeta, če mu je na kakršen koli način odvzeta svoboda izražanja in gibanja.

Vsak od nas ni samo otok, ampak je celina z vsemi svojimi otoki, ki so prostori , katere napolnijo srčne zgodbe, ki se svobodno pretakajo ena skozi drugo ali pa lahko svobodno stojijo vsaka zase, če tako začutijo.

Torej, dovoliti sebi in drugim biti v svobodi, ljubiti se v svobodi in začutiti vse radosti, ki nam jih Narava in Vesolje nosi.

Namaste!

 

Ljubljana

Cesta v mestni log 55, Murgle center
 
 

Telefon

 

Delovni čas

Pon - pet: 09:00am - 18:00pm
 

Imate vprašanje?