Psihoterapija

Kaj je to psihoterapija?

Psihoterapija je zdravljenje s pogovorom in zaupnim odnosom psihoterapevt – klient. Gre za uporabljanje psiholoških metod in tehnik pri premagovanju različnih psihičnih stisk ter boljše spoznavanje sebe.

V psihoterapiji skušamo ozavestiti skrite vzroke naših težav in jih postopno odpraviti. Zaupen odnos omogoči, da se klient počuti sproščeno, psihoterapevt pa mu pomaga raziskati in razumeti boleče izkušnje, občutke in čustva. S tem načinom lahko klient korak za korakom uresničuje svoje želje in nadzoruje svoje življenje.

Psihoterapija je proces, namenjen globinski predelavi težav, pri katerem lahko pričakujmo dolgotrajen učinek.

 

Psihodinamski psihoterapevtski pristop

Kot že samo ime pove, gre za nazavedno psiho - dinamiko znotraj nas, ki je skrita globlje v nas in katera je ključna za naše doživljanje sveta tukaj in sedaj. Psihodinamska psihoterapija (starejši izraz: globinsko psihološka psihoterapija) izvira iz Freudove psihoanalize.

Pri delu uporabljam psihoterapevtske pristope, ki temeljijo na zaupnem pogovoru, risanje, fantazijska potovanja, igre vlog in telesne vaje z dotikom ali brez.

Cilj omenjene terapije je olajšati ali odpraviti simptome, spremeniti moteče ravnanje in vedenjske vzorce ter podpirati osebnostno rast in zdravje klientov.

Bistvo psihodinamskega pristopa je osvobajanje preteklih čustvenih spon, vodenje klienta pri občutenju svojih lastnih želja, pristnosti in stika s samim seboj. Pomemben fokus je  zaupen in varen odnos med klientom in terapevtom.

 

 

Ljubljana

Cesta v mestni log 55, Murgle center
 
 

Telefon

 

Delovni čas

Pon - pet: 09:00am - 18:00pm
 

Imate vprašanje?